• Wat kun je doen
  • Wat kun je doen

Wat kun je doen

Bij de waterburcht is veel te doen:
dieren verzorgen, in de moestuin en tuin werken, creatief bezig zijn, sporten, spelletjes doen.

Dieren verzorgen:
We hebben twee pony's: Bowie een 5 jarige Appaloosa ruin en Cartier een 9 jarige New Forrest pony. Zij moeten lekker gepoetst worden, de wei moet onderhouden en uitgemest, voeren
Kippen; haan Wilbur, en kippen Carmen en Charlotte, zij moeten ook gevoerd en hun hok moet schoongemaakt worden en natuurlijk de eitjes uithalen!
Hond Silke, Silke is al wat oud maar geniet nog graag van een wandelingetje en ook geborsteld worden vind zij fijn.
Ook hebben wij een poes: Fien, zij loopt in en uit. Een aaitje en een bakje voer maken haar al blij

In de moestuin en tuin werken
We hebben een biologische moestuin waar we dit jaar al heerlijk groenten uit hebben geoogst.Deze gaan we samen bewerken, zaaien , wieden, oogsten. En dan wat lekkers koken!
Om De Waterburcht ligt een tuin met bosrand, ook hier is werk te doen! Grasmaaien, het erf netjes maken, snoeien, houtzagen....

Binnen
De Waterburcht heeft binnen twee lokalen: 1 ruimte om gezellig te zitten aan de grote tafel of in de zithoek. Hier is ook ruimte om te knutselen,hout te bewerken, spelletje te doen.
1 ruimte is helemaal leeg, hier kun je tafeltennissen of kunnen we een spel doen.
Ook is er een kleine keuken zodat we wat lekker kunnen bakken of koken.

Omgeving
Achter De Waterburcht ligt het dorpsveld met speeltoestellen en voetbaldoelen, hier is alle ruimte om lekker te sporten en te spelen.
Schipborg ligt in het Drentsche Aa gebied en tegenover De waterburcht ligt een heideveld met zandvlakte ook hier gaan we regelmatig naar toe.

Wij kijken samen wat jij leuk vindt om te doen of te leren!